Premiär i Stockholm för IKEA:s nya e-handelskoncept

IKEA öppnar en showroom-butik med dygnet runt-utlämning i norra Stockholm.

Vi har tidigare berättat att IKEA testat kombinerade showrooms och utlämningsställen i bland annat Kanada och Norge, samt att det pågått särskilda tester för att kombinera e-handel med varuhusen i Västerås och Malmö. Nu är det dags för nästa satsning i samma linje, när möbeljätten i sommar öppnar showroom med e-handelsutlämning i Stockholm.

– Vi vill vara nära våra kunder och göra det smidigare att komma till IKEA. Vi vet att stockholmarna gärna e-handlar och hämtar sina paket när det passar dem. Med Ikea Service och Pick up möter vi detta behov och kompletterar samtidigt våra varuhus där antalet besök också ökar, säger Håkan Svedman, landschef IKEA Sverige.

Annons

Begränsad försäljning på plats

Den nya e-handelssatsningen, som alltså ska utgöras av ett helt nytt koncept, har fått namnet "IKEA service and pick-up" och öppnar vid Enebyängens handelsplats i Danderyd norr om Stockholm. Butiken blir ett kombinerat showroom och utlämningsställe som kommer att ha öppet för upphämtning av mindre paket dygnet runt.

IKEA Service and Pick-up kommer med sina 1 500 kvadratmeter att bli betydligt mindre än de traditionella IKEA-varuhusen. Trots det kommer det att finnas en del produkter till försäljning. Om försöket faller väl ut kan IKEA mycket väl öppna fler inspirationsbutiker med e-handel runt om i landet.

- Det återstår att se. Först vill vi se hur kunderna tar emot det, men vi tror på konceptet och har en förhoppning om att kunna öppna på fler platser, säger Håkan Svedman till Dagens Industri.

Annons