Robotlager ska lyfta Toys R Us nordiska e-handel

Top-Toy goes Autostore.

Den nordiska butikskedjan för barnprodukter, Top-Toy, är de som driver Toys R Us i Norden samt kedjan BR. Nyligen berättade företaget att Toys R Us var i hyfsat bra skick och inte på väg mot någon konkurs, vilket skett på andra ställen i världen.

LÄS ÄVEN: Svenska Toys R Us: "Från dåliga till riktigt bra online"

Annons

En av anledningarna till att det ska se ljusare ut här är att företaget snabbt genomfört en större satsning på e-handel.

- Vi är nu på väg att få ordning på e-handeln och ska gå från att vara dåliga till att bli riktigt bra online, berättade Top-Toys vd Per Sigvardsson i juni i år.

"Förverkliga vår omnikanalsstrategi"

Utöver att ha infört självklara funktioner som click & collect, samt att de är på gång med en helt ny e-handelsplattform, så kommer nu nästa nyhet på e-handelsfronten. Top-Toy har nämligen valt att investera i ett robotlager.

- Investeringen är ett led i vårt arbete med att förverkliga vår omnikanalsstrategi och därmed erbjuda en bättre kundupplevelse och integrera och effektivisera vårt varuflöde, säger Jens Hansen, COO på Top-Toy, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Ännu en stor e-handlare hoppar på robotlagret

Företaget Swisslog har fått i uppdrag att sätta upp ett Autostore-lager åt Top-Toy, som ska kunna hantera 100 000 lådor och 150 robotar. Initialt kommer det nya lagret dock att hantera 35 000 lådor med 60 robotar.

- Vi oerhört glada och stolta över att ha fått förtroendet att bli Top-Toys automationspartner på en hårt konkurrensutsatt marknad, säger Lars Hultén, vd på Swisslog Norden.

Den nya automationslösningen kommer att uppföras i anslutning till Top-Toys nordiska centrallager i Greve, Danmark.

Annons

Annons