Så ska Grand Parfymeri lyckas ta sig ur rekonstruktionen

Stänger en butik och öppnar en ny.

I mitten av mars kunde vi avslöja att Butikskedjan och omniaktören Grand Parfymeri hade inlett en rekonstruktion. Företaget hade hamnat i svårigheter med att betala sina skulder, men rekonstruktören Peter Björnram hade gott hopp om att situationen skulle ordna upp sig.

LÄS ÄVEN: Grand Parfymeri klarar inte sina skulder - rekonstruktion inledd

Annons

Nu kommer besked om hur skönhetsföretaget, som grundades i Göteborg i slutet av 80-talet, ska gå vidare. Planen är att stänga en av sina tre butiker - Grand Kungsgatan - och istället öppna en popup-butik på Fredsgatan i Göteborg. I oktober ska dock den tillfälliga butiken göras om till en permanent butik med tillhörande skönhetsstudio, som ska ligga i gallerian Arkaden. Det rapporterar Dagens Handel.

"Framöver har vi en kostym som passar"

För att komma på rätt köl med ekonomin uppges Grand Parfymeri även ha beslutat att varsla ett antal medarbetare och dra ner på vad som beskrivs som ett "gigantiskt lager".

- Vi har senaste tiden gjort stora kostnadsbesparande förändringar. Vilket gör att vi framöver har en kostym som passar. Vi lägger stort fokus vidare på att utveckla vårt koncept och butikserbjudande med ett mycket högre tjänste- och upplevelseutbud. Vi bygger även vidare och utvecklar en redan stark community digitalt, säger Grand Parfymeris vd och ägare Tina Foghammar till tidningen.

Nyligen stod det klart att en annan svensk butikskedja, JC, inte har sett samma framgångar med sin senaste rekonstruktion. Så sent som i går försattes kedjan i konkurs av Stockholms tingsrätt.

LÄS ÄVEN: Kampen är över - JC i konkurs

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!