Säljer en fläkt i minuten: ”Har aldrig sett något liknande”

Försäljningsrekord i sommarvärmen.

Sommaren 2018 lär gå till historien som den varmaste på många år, och just nu visar väderprognosen på fortsatt hetta på många håll i landet. Värmen har fått svenskarna att rusa till butikerna och e-handeln i jakten på fläktar, och i förra veckan kunde vi rapportera att hyllorna stod tomma hos både NetOnNet och Webhallen.

LÄS ÄVEN: Kraftig fläktbrist - e-handlarna laddar i hettan

Annons
Annons

Ökning på 400 procent

Den här veckan skulle nya fläktar komma in till lagerhyllorna, men av allt att döma lär de ta slut lika snabbt som de dök upp. Nu meddelar nämligen Elgiganten att företaget i Danmark och Norge just nu säljer en fläkt i minuten.

- Vi har aldrig varit med om något liknande. Försäljningen av klassiska sommarprodukter som fläktar och luftkonditioneringar är helt galen, säger Jonathan Lorentzen, försäljningschef för Elgiganten i Danmark, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Slut på vätskeersättning när Apotea slår värmerekord

Under de tre senaste månaderna ska Elgiganten bara i Danmark ha sålt "långt över" 10 000 produkter inom segmentet fläktar och luftkonditionering. Det motsvarar en ökning på 400 procent jämfört med förra året.

"Gäller att hålla sig framme"

Precis som hos sina svenska branschkollegor har Elgiganten tidvis haft svårt att möta efterfrågan från sina överhettade kunder. Jonathan Lorentzen lovar dock att Elgiganten gör allt i sin makt för att fylla på med nya fläktar.

- Vi gör allt vi kan för att få hem nya leveranser, och vi fyller ständigt på i våra butiker runt om i landet. Men de försvinner också riktigt snabbt, så det gäller att hålla sig framme om inte grannen ska lägga vantarna på den sista fläkten, säger han.

I Sverige fortsätter samtidigt skogsbränderna att ställa till problem på många håll i landet. Nu meddelar Elgigantens svenska avdelning att företaget har stoppat all försäljning av grillkol, som en följd av situationen.

LÄS ÄVEN: Brandkaoset fortsätter - Jula nästa e-handlare att rycka in

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!