Seattle varnar New York inför Amazons etablering

"Ni har möjligheten som Seattle saknade".

Helt orimligt att globala vinstbolag som Amazon får skattefinanansierade bidrag för att etablera sig i New York. Det anser stadens finanschef Scott Stringer, som tidigare har uttalat sig om vad han tycker om e-handelsjättens nya kontorsetablering.

LÄS ÄVEN: E-handlaren i bidragskonflikt efter löftet om nytt huvudkontor

Annons
Annons

Nu får Stringer uppbackning av jurister från Amazons hemstad Seattle, som uppmanar New York att agera innan det är för sent. Det rapporterar The Guardian.

"Var inte en stad som ryggar tillbaka"

Enligt tidningen ska representanterna från Seattle ha framfört att Amazon - som i sin hemstad har tagit upp 20 procent av stadens samlade kontorsyta - bland annat har bidragit till ökade boendekostnader i staden på västkusten. Meddelandet uppges vara att New York borde lära sig av Seattles misstag och åtminstone kräva att Amazon erbjuder skäliga arbetsvillkor innan företaget har fått fäste på sin nya ort.

- Var inte en stad som ryggar tillbaka varje gång ett företag visar sina muskler. Ni har möjligheten som Seattle inte hade. Vi svarade inte tillräckligt snabbt, uppmanar en av de Seattle-anställda i The Guardian.

I slutet av hösten meddelade Amazon att företagets nya huvudkontor, HQ2, skulle delas upp på Long Island i New York och Arlington i delstaten Virginia. Åtminstone New York har utlovat skattelättnader i utbyte mot att e-handlaren etablerar sig i staden.

LÄS ÄVEN: E-handlarens nya megakontor - 40 miljarder på spel

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!