Skype-grundarnas rymdskepp landar i USA

Invånarna förbryllade över robotarna.

Det rullar på för Skype-grundarnas leveransrobot med namnet Starship. Förra året tog Starship steget ut på Londons gator, de började köra ut mat i Europa samtidigt som schweiziska posten inledde ett pilottest. I slutet av året fick vi även se Starship köra runt sina leveransrobotar i vår egen huvudstad, Stockholm.

Starship är för de som missat det leveransdrönare som kör runt på trottoaren istället för att flyga runt i luften. Något som gör dem mycket mer lämpade för urbana miljöer och metropoler som exempelvis London.

Annons

Strikt flygförbud öppnar dörren

Ett ännu mer lämpat användningsområde för Starships drönare är i staden Washington DC som ligger under en flygförbudszon med en av de starkaste restriktionerna i USA. I slutet av 2015 satte även det amerikanska luftfartsverket helt stopp för alla typer av flygande drönare i området, även hobbyvarianter.

 

Delivery drone spotted outside our house. #theendisnigh #lincolnparkdc #roboticdelivery #starshiptechnologies #starshiprobot #starship @popville

Ett inlägg delat av hnassau (@hnassau) Feb 7, 2017 kl. 6:31 PST

Inte långt därefter, under förra året, fick Starship tillstånd att testa sina markbundna varianter för att leverera ut varor i Washington DC. Och nu har de börjat dyka upp lite varstans och förbryllat invånarna i staden. Som vanligt undrar folk över säkerheten och om inte stöldrisken är stor.

Företaget ska dock vara mycket nöjt med att få genomföra tidiga tester i USA:s huvudstad.

- Vi är verkligen glada över att Washington DC är en av de främsta platserna, inte bara i USA utan också i världen, för våra tester, sade Allan Martinson, COO på Starship, till Washington Post.

Annons

Pilotprojektet kommer att pågå året ut.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!