Storsatsning på videor när sminkjätte möter mobiltrend

Har nu 25 procent av sin försäljning i mobilen.

E-handel står högt i kurs hos de stora skönhetsmärkena, och nyligen fick Sephora ta emot pris för sina satsningar på personalisering. Hos L’Oréal Paris, som tidigare har beskrivit e-handeln som sin tillväxtmotor, vill man förstås inte vara sämre.

Google-sökningar ska mötas av videotips

Nu berättar Internet Retailer att L’Oréals mer exklusiva sminkvarumärke, Lancôme, tar ett riktigt krafttag när det kommer till personlig kundupplevelse på sajten. Bland annat har företaget lanserat ett stort antal videor som ska hjälpa kunden att få rätt produkter. En kund som har sökt på Google efter vilken makeup som passar exempelvis till gröna ögon, ska kunna mötas av tips och tricks från makeup-artister i Lancômes videor.

Annons

- Man måste ta till alla medel för att få besökaren att känna sig bekväm med att ta beslutet att avsluta köpet online, säger Malik Abu-Ghazaleh, ansvarig för digital marknadsföring och e-handel hos Lancôme.

Enligt Malik Abu-Ghazaleh har införandet av videor lett till att den organiska trafiken till företagets sajt har ökat markant, inte minst i mobilen. Lancômes trafik ska vara i storleken en miljon besökare i månaden, varav 70 procent sker i mobilen. 25 procent av företagets e-handelsförsäljning kommer samtidigt från en mobiltelefon.

Tre typer av videor

Företaget har tre typer av videor; videor på 90 sekunder som ska ge tittaren snabba tips, en variant med en längre utbildningsvideo, och en typ av högkvalitativ video som är mer tänkt som marknadsföring av en viss produkt.

Utöver att Lancôme alltså har lanserat content i mängder på sin sajt, har bolaget också infört snabbare mobilsidor, som till exempel AMP, infört snabbare betalningsalternativ i kassan och gjort förbättringar kring vad som föreslås för kunderna.

Annons