Svärdson: ”Bra med kluster så man slipper handla av andra”

Apoteas VD vill inte kommentera de nygrundade bolagen Zoeco och Delitea, men berättar däremot att han gett sig in i jaktbranschen.

Tidigare i dag kunde Ehandel.se avslöja att Apoteas VD Pär Svärdson sitter med i styrelserna för två nyregistrerade bolag som ska arbeta med att sälja livsmedel och skönhetsprodukter. När vi når honom på telefon är han dock tveksam till att ge någon ytterligare information.

- Av konkurrensskäl är vi inte så sugna på att kommentera förrän allt är klart, säger han.

Annons

När är det, tror du?

- Inom en månad eller två.

Pär Svärdon berättar däremot gärna om en annan nyhet. Apoteas ägarbolag har köpt in sig i Norrländska Vapenaffären, bolaget som bland annat driver Jakt.se. Nyligen stod det klart att Brandos förre VD David Rönnberg, tillsammans med Addnature-grundarna Klas Berggren, Mattias Hedström och Martin Larsson hade köpt 50 procent av aktierna i bolaget.

Köper fem procent

Apoteas ägarbolag nöjer sig med en andel på fem procent, men Pär Svärdson, som är bekant med David Rönnberg och Addnature-herrarna sedan tidigare, ser stora möjligheter med investeringen.

- Det är en jättespännande bransch som är ganska outvecklad på Internet. Det är väldigt duktiga personer som driver bolaget, så det är klart att man vill vara med, säger Pär Svärdson.

Det känns som att det är en del på gång?

- Ja, det här med Jakt.se kan nog bli jättespännande. Jag ska fortsätta att arbeta för Apotea, men det är kul med ett kluster, så behöver man inte handla av någon annan.

LÄS ÄVEN: Efter Apoteasuccén: Nya branscher för Pär Svärdson?

Annons

Annons