Svenska Glue plockar in 25 miljoner kronor

Det digitala låsföretaget ska expandera sina e-handelstjänster med nytt kapital från den tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson och riskkapitalbolaget Moor.

Glue, och deras digitala lås, gör det möjligt att låsa upp dörren med telefonen istället för en traditionell nyckel. Något som innebär att man kan dela ut digitala nycklar till familj, vänner eller företag, exempelvis distributörer.

Företaget samarbetar sedan en tid tillbaka med Postnord och ICA i ett projekt som gör att matkassar kan levereras hela vägen in i kundens kylskåp. Nu plockar man in 25 miljoner kronor i riskkapital från nuvarande delägare samt den tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson och riskkapitalbolaget Moor, rapporterar Di Digital.

Annons

I samband med investeringen tar Peter Carlsson plats i bolagets styrelse samtidigt som Rovio- och Moor-grundaren Kaj Hed, som ligger bakom Angry Birds, ansluter som rådgivare.

– Vi vill utveckla den här plattformen och tjänsten. Vi tror att den kan funka lika bra för e-handel som för andra tjänster som ska in i hemmet. Redan nu för bolaget diskussioner med ett 20-tal tänkbara partner, säger Glues vd och medgrundare, Carl-Johan Grandinsson.

Utveckla samarbetet med PostNord

Ehandel.se kunde nyligen berätta att Kristian Hansson, som bland annat grundat Memnon Networks och jobbat med logistiklösningar i drygt 20 år, gått in som delägare och medarbetare i det digitala låsföretaget.

Hans uppdrag blir att bygga partnerskap med transportbolag samt e-handlare och tanken är att det nya kapitalet ska användas för att lansera liknande tjänster som den med ICA och Postnord, inom flera olika områden och samarbetspartners.

– Det är allt från de stora städbolagen till hundpassning och e-handlare. Vi pratar även med Postnord om att expandera med andra kunder hos dem. De sköter 60 procent av alla e-handelsleveranser i Sverige, säger Carl-Johan Grandinsson.

Annons