Svenska Trustly lägger grunden för europeiska bankbetalningar

Det svenska teknikföretaget Trustly, som erbjuder lösningar för bankbetalningar på nätet, expanderar nu till 21 nya europeiska marknader.

Trustly har värvat friskt under sommaren. Bland annat har man handplockat nyckelpersoner från betaljätten Klarna, men även från tyska Sofort som numera är en del av Klarna, inför Trustlys planerade expansion i Europa. Nu meddelar det svenska teknikföretaget att man rullat ut sin betaltjänst på 21 nya marknader.

Något som innebär att Trustlys lösning, som gör det möjligt för kunder att handla på nätet och betala direkt från sina bankkonton, nu finns i 29 europeiska länder.

Annons
Annons

– Ända sedan starten har vårt mål varit att erbjuda kunderna en enhetlig betalningslösning direkt från sina bankkonton i hela Europa. Trustlys vision är att göra bankkontot enkelt, säkert och relevant i konsumenternas dagliga digitala liv oavsett enhet, säger Carl Wilsson, vd och medgrundare av Trustly.

Ska uppnå ledande ställning

Trustly grundades 2008 och den egenutvecklade tekniken som företaget använder för onlinebetalningar har lockat allt fler e-handelskunder på senare år. I slutet av 2014 plockade företaget in 23 miljoner euro i riskkapital, ett tillskott som var öronmärkt för en satsning ute i Europa.

– Med vår beprövade produkt och teknologi ser vi fram emot att lösa nätbutikernas och kundernas betalningsbehov. Vi är väl rustade att uppnå en ledande ställning inom europeisk e-handel, säger Carl Wilsson.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!