Toys R Us stänger e-handeln – hänvisar till kursade butiker

Sköter utförsäljningen offline.

Efter ett antal krisrapporter från både USA och Europa, stod det för ett par veckor sedan klart att leksakskedjan Toys R Us hade gått i konkurs i hemlandet USA. 

LÄS ÄVEN: Toys R Us i konkurs - lägger ner alla butiker i USA

Annons

Vad som kommer att hända med Toys R Us butiker på sikt är fortfarande oklart, även om just Amazon har ryktats vara beredd att köpa upp en del av dem för än så länge hemliga syften.

LÄS ÄVEN: Uppgift: Amazon tar över konkursade Toys R Us-butiker

E-handeln stängd för köp

Just nu används de åtminstone till att sköta Toys R Us utförsäljning. Företaget har nämligen stängt sin amerikanska e-handel, och hänvisar istället kunder som vill göra rea-fynd till företagets butiker.

Kunder som tar sig till Toys R Us e-handel möts för närvarande av ett beklagande meddelande och en hänvisning till närmaste fysiska butik.

- Tack för att du besöker oss. Vi har stängt e-handeln för köp men våra fysiska butiker är öppna och har utförsäljning, skriver företaget på sidan.

Nära 60 intresserade av att ta över

Enligt nyhetskanalen CNBC är Amazon inte det enda företaget som har visat intresse för att köpa en eller flera av Toys R Us lokaler. Tvärtom ska nära 60 företag ha kommit med bud i samband med konkursen. Bland annat uppges både Target och Aldi ha velat köpa en Toys R Us-affär i Florida.

Toys R Us och systerkedjan Babies R Us har för närvarande 800 butiker i USA. Endast ett fåtal av dem uppges ha varit aktuella för försäljning.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!