Tradera vänder till vinst efter flera tuffa år

Visar vinst för första gången sedan 2011.

Efter att marknadsplatsen Tradera återgått till att fokusera på säljarna och inte stora företag så vände den nedåtgående trenden. Under förra året berättade marknadsplatsen hur man såg tillväxten komma igen.

I dag meddelar Tradera att det ser fortsatt ljust ut för deras marknadsplats. Årsredovisningen för 2015 är inne och företaget ska göra en vinst på cirka 120 000 kronor. Ingen fantastisk summa men då det är första gången sedan 2011 man gör vinst så är det förstås en skön förändring.

Annons
Annons

- Det sista året har vi vänt ett negativt resultat på -23 miljoner till vinst och det är ett kvitto på att det var rätt beslut att återgå till vårt ursprung och satsa på privatpersoner och småföretag som säljare, säger Stefan Öberg, VD för Tradera.

"Säkerhet som få kan mäta sig med"

I februari kunde vi även rapportera om Traderas arbete med att minska antalet bedrägerier på marknadsplatsen. Bland annat införde man Mobilt BankID för identifiering och detta tillsammans med andra åtgärder sägs ha slagit väl ut.

- Vi gjorde under 2015 ett stort arbete kring användarnas säkerhet och vi ser att antalet bedrägerier har minskat ytterligare. Nu måste man som användare till exempel vara beredd att identifiera sig med BankID i vissa specifika situationer. Här kan vi som stor aktör på andrahandsmarknaden erbjuda en säkerhet som få andra aktörer kan mäta sig med, säger Stefan Öberg.

I skuggan av det positiva resultatet finner vi samtidigt 30 miljoner kronor som man fått av moderbolaget PayPal. Detta har man fått för utveckling och tester kring betallösningar för PayPals räkning. Vilket dock sades vara anledningen till att Tradera hamnade under PayPal och inte Ebay vid delningen.

Antalet besökare på Tradera har under perioden ökat med fem procent. Bolaget utvecklar just nu en helt nya teknisk plattform som ska tas i bruk till hösten.

LÄS ÄVEN: Traderas VD om de tekniska uppgraderingarna

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!