Uppgift: ASOS skär ner – över 100 jobb kan försvinna

Resultattapp och lagermiss.

Trots mängder med lojala kunder både i och utanför Storbritannien och en rad modeaktörer som mer eller mindre har stått i kö för att inleda samarbeten, har ASOS fått en negativ ekonomisk utveckling.

LÄS ÄVEN: Krisande modejätte ska sälja hos ASOS

Annons

Tidigare år kunde vi berätta att e-handlarens resultat backade kraftigt under det första halvåret av bolagets nya verksamhetsår, vilket bolagets vd Nick Breighton inte direkt var nöjd med.

- Asos kan mycket bättre. Vi har identifierat en rad saker som vi kan göra bättre och tar till åtgärder i enlighet med det. Vi är förvissade om att utvecklingen förbättras under det andra halvåret och ändrar inte utsikterna för helåret, sade han i samband med släppet av siffrorna.

LÄS ÄVEN: ASOS resultat störtdyker - föll med 87 procent första halvåret

Nytt lager kunde inte leverera

Nu visar det sig att åtminstone en av åtgärderna handlar om att minska bolagets personalkostnader. Enligt brittiska The Times planerar ASOS att dra ner på omkring hundra jobb inom företaget. Källor till tidningen uppger att de hundra tjänsterna är på företagets huvudkontor i London och att det främst är bolagets marknadsavdelning som påverkas.

Utöver den sviktande lönsamheten uppges ASOS på senare tid ha haft problem med ett nytt lager i Atlanta i USA. Enligt Reuters fick lagret problem att upprätthålla leveranserna på grund av att efterfrågan på ASOS produkter visade sig vara fler än förväntat.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!