Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Zalando slog en miljard euro - under ett enda kvartal

Zalando slog en miljard euro - under ett enda kvartal
Rubin Ritter, vd på Zalando
Picture of Johanna Allhorn

Johanna Allhorn

Dela artikeln:

Ökade tillväxten med nära 29 procent.

ANNONS

Häromveckan kunde vi berätta att Zalando planerade en storsatsning på skönhetsprodukter - något som ska hjälpa företaget att bland annat nå en miljard euro i omsättning bara i Norden.

Dit är det kanske en bit kvar, men när e-handlaren nu avslöjar sina slutgiltiga siffror för årets tredje kvartal står det klart att omsättningen totalt sett har nått över en miljard euro - och det alltså under endast tre månaders tid. Närmare bestämt landade försäljningssiffran på 1,074 miljarder euro, vilket är en ökning med 28,7 procent sedan samma period förra året.

LÄS ÄVEN: Zalando skickar sitt första paket från Sverigelagret

"Våra investeringar ger resultat"

Jämfört med det andra kvartalet ökade Zalandos aktiva kundbas under Q3 med en miljon kunder. Nu är företagets aktiva kunder uppe i en nätt skara på drygt 22 miljoner människor, och de handlar i snitt 3,8 gånger om året - vilket även det ska vara en rekordhög siffra för modehandlaren.

- Den väldigt starka försäljningstillväxten under det tredje kvartalet understryker vårt tillväxtfokus och visar att våra investeringar redan ger resultat. Under det fjärde kvartalet, och under de kommande åren, fortsätter vi att fokusera på tillväxt med målet att fördubbla vår affär till år 2020, säger vd:n Rubin Ritter i ett pressmeddelande.

På resultatssidan ser det dock något svagare ut. Zalandos justerade rörelseresultat för Q3 kom upp i 0,4 miljoner euro, vilket kan jämföras med 19,5 miljoner euro under samma kvartal förra året.

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!