Amazon anställer 75 000 – lockar med bonusar

E-handelsjätten blir ännu större.

Det går undan på Amazon. E-handelstitanen som naturligtvis haft en enorm tillväxt under pandemin ska nu bredda arbetsstyrkan ytterligare genom att anställa inte mindre än 75 000 nya medarbetare till sina lager och sitt logistiknätverk i USA och Kanada.

Man lockar med en grundlön på 17 dollar i timmen, alltså runt 140 kronor, och bonusar som kan uppgå till 1000 dollar, runt 8300 kronor, vid påskrivet kontrakt. Har man redan vaccinerats mot Covid-19 kan man bara där få runt 800 kronor i handen.

Annons

Jobbet på Amazon kommer också med ett orubbligt engagemang för säkerheten, särskilt i tider där vi navigerar genom en global pandemi, säger Alicia Boler Davis, Vice President of Global Customer Fulfillment på Amazon.

Amazon har annars fått kritik under året för just bristande arbetsmiljö och nyligen lyckades man ducka en facklig organisering bland medarbetarna.

Megaplattformen har även anställt friskt i Sverige sedan lanseringen här, men så klart inte i närheten av de enorma summorna det rör sig om här.

LÄS ÄVEN: Amazon i hemligt test med Postnord - ökar leveranstempot i Sverige

Annons