Amazons avslappningsbox hånas på nätet – video bortplockad

E-handlaren tog snabbt ner videon.

Grundaren Jeff Bezos meddelade nyligen att Amazon skulle addera ett nytt mål för företaget. Man skulle inte bara vara världens mest kundorienterade företag, utan även världens bästa arbetsgivare och världens säkraste arbetsplats. Detta efter långdragen kritik mot arbetsförhållandena på Amazons lager.

LÄS ÄVEN: Jeff Bezos sista brev – ska bygga jordens bästa arbetsplats

Annons

En liten del av denna nya satsning, på att bli världens bästa arbetsgivare, lanserades i slutet av förra veckan. Amazon visade nämligen upp en liten box som skulle placeras ut på e-handlarens olika lager. Den gick under namnet AmaZen och var ett så kallat “Mindful Practice Room”. Ett litet bås som de anställda kunde gå in i för att få lite lugn och ro och titta på olika former av lugnande videor. Ett sätt att fly det stökiga lagret helt enkelt.

Vi har tidigare sett Amazon försöka stödja sin anställda nära deras arbete, då de radat upp HR-avdelningen i matsalen.

Även om tanken förmodligen var god med det nya båset så kanske initiativet skulle ha gått igenom PR-avdelningen ett ytterligare varv. För kort efter att Amazon släppt konceptet och visat upp en liten video kring det så exploderade Internet av hånfulla kommentarer. Många fann det uppenbarligen som en distraktion från att lösa de verkliga problemen på lagren.

Folk har kallat lådan för “Despair Closet” och "gråtbås" och vi har även fått se svenskar kalla den för “självmordsbås”. Det har även pekats ut att en bajamaja hade varit mer användbar då kritik tidigare riktats mot att arbetarna inte har tillräckligt med tid att gå på toaletten, något Amazon dock dementerat.

Kritiken var uppenbarligen så överväldigande att Amazon snabbt beslutade att dra tillbaka videon. Ni kan se en återuppladdad version här.

Annons