Ännu en av sportjättens butiker i konkurs – sjätte som stängs i höst

"Inte ekonomiska muskler att vara kvar".

Sportkedjans butiker faller som domino-brickor runt om i landet. Nu har turen kommit till Team Sportia i Kristinehamn efter att ägarna lämnat in en konkursansökan under torsdagen. Det rapporterar Kristinehamns-Posten.

LÄS ÄVEN: Tre av sportjättens butiker i konkurs: "Inte raketforskning"

Annons

Enligt ägarna blev pandemin den första spiken i kistan för butiken. Försenade leveranser ledde till varubrist, något som i förlängningen orsakade för stora lager när leveranser väl kom fram.

Det i kombination med hyreshöjningar, höjda elpriser, dyra räntor, inflation och kunder som håller allt hårdare i plånboken, blev till slut för mycket.

I mars nästa år skulle det bli 5-årsjubileum för oss men då de senaste snart fyra åren bestått av allt från pandemi, krig, elkris, lågkonjunktur med mera har vi tyvärr inte ekonomiska muskler att vara kvar längre. Därför har vi idag begärt oss i konkurs, skriver ägarna Marcus Tikkanen och Tony Rioflorido på Facebook.

Sex butiker har stängt

Det här är den sjätte Team Sportia-butiken som stängs i höst. I augusti begärdes Team Sportia i Höllviken i konkurs och i september var det utförsäljning på Team Sportias butik på Solbacken i Skellefteå.

I oktober var det dags igen då tre av sportkedjans butiker i Göteborg gick samma öde till mötes efter att franchisetagaren försatt tre av fem systerbolag i konkurs.

LÄS ÄVEN: Jätten förlorar butik – läggs ned: "Det känns tufft"

Annons