Tre av sportjättens butiker i konkurs: ”Inte raketforskning”

Ett 20-tal anställda berörs.

I september tvingades Team Sportia i Skellefteå kasta in handduken. Nu blir den klassiska sportkedjan ytterligare tre butiker fattigare.

LÄS ÄVEN: Jätten förlorar butik – läggs ned: ”Det känns tufft”

Annons

Enligt GP rör det sig om bolagen bakom Team Sportia-butikerna på Backaplan, vid Frölunda torg och en outlet i Kungälv. Skulder på över 15 miljoner fick ägaren att begära tre av fem systerbolag i konkurs.

Det är klassiska problem för detaljhandeln, inte minst inom sportsegmentet. Stora volymer ska ut till små marginaler, därtill är det hård konkurrens och kundtillströmningen är relativt mättad. För höga kostnader och för dålig lönsamhet, det är inte "rocket science" direkt, säger konkursförvaltaren Johan Sölveland till tidningen.

Svettigt i sporthandeln

Att det är svettigt för landets sporthandlare just nu är ingen hemlighet. Norska jätten XXL kämpar med svaga försäljningssiffror och Footway, som bland annat äger Sportamore, har tvingats i rekonstruktion. Vilket Ehandel rapporterat om tidigare.

Enligt rapporten Sportindex minskade sporthandelns försäljning med 1,7 procent under det tredje kvartalet. Något som även innebär att försäljningen i sporthandeln sjönk för sjunde kvartalet i rad.

LÄS ÄVEN: Sporthandeln backar igen – online stod för största tappet

Annons