Ännu en klassisk aktör i konkurs: ”Sorg i hjärtat”

Startade e-handel 2018.

De slog upp dörrarna 1961, men nu ser det ut att vara över för den klassiska butiken Linneskåpet i Sala. Företaget har ansökt om konkurs.

Kära kunder, följare och vänner. Det är med sorg i hjärtat som vi tyvärr måste meddela att AB Linneskåpet har försatts i konkurs. Vi har tillsammans gjort allt vi kan de senaste åren för att undvika detta så långt det har varit möjligt. Men tyvärr väljer fler och fler att handla på e-handel och i stora köpcentrum och det gör det svårt för oss mindre butiker i stan att överleva, skriver företaget på sin Facebooksida.

Annons

Linneskåpet försökte själva hoppa på e-handelståget under 2018, men det lyckades aldrig få verksamheten på fötter. Nu blir det antingen en utförsäljning av lagret innan dörrarna låses för sista gången, eller att en annan aktör tar över allt.

Just nu är det oklart vad som kommer att hända med företaget och det är upp till konkursförvaltaren att bestämma, skriver man på Facebooksidan.

Påminner om att handla lokalt

Företagets besked möts med över 100 sorgsamma meddelanden, tack och lyckönskningar om en bättre framtid.

Mycket sorgligt. Linneskåpet har funnits så länge jag kan minnas. När andra har slagit igen har ändå Linneskåpet funnits kvar. Det är en era som går i graven, skriver en användare.

Linneskåpet själva tackar sina trogna kunder och lämnar dem med en uppmaning:

Vi vill passa på att tacka för alla fina år tillsammans och än en gång påminna er om vikten av att handla lokalt.

MISSA INTE UPPFÖLJNINGEN: Tunga beskedet: Kampen förlorad – ”en epok som går ur tiden”

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!