Apoteas megarekord – sålde för 100 miljoner på tre dagar

"Skickade ut 1,8 miljoner varor".

I år fyller Apotea 11 år. En anmärkningsvärd siffra tyckte e-handlaren och firade med en stor kampanj och rabatt på hela sortimentet under tre dagar.

Om det var de röda priserna som lockade, eller det faktum att kunderna firade bemärkelsedagen, får vi nog aldrig riktigt veta. Men nog shoppades det.

Annons

Apotea slog nämligen försäljningsrekord och sålde för närmare 100 miljoner kronor under dagarna tre.

Det är kul att fira tillsammans med våra kunder. Under hela veckan skickade vi ut 1,8 miljoner varor till våra kunder. Alla på Apotea hjälps åt och det har varit god stämning i logistiken hela veckan när vi varit där och packat paket, säger Pär Svärdson, vd på Apotea, i en kommentar.

Går mot strömmen

Apotekshandeln är en av få branscher som ökat trots rådande lågkonjunktur. Under årets andra kvartal ökade försäljningen med 21 procent jämfört med motsvarande period föregående år, det enligt senaste E-barometern från Postnord.

Att fylla på badrumsskåpet är något man behöver göra även i en lågkonjunktur och vi ser kraftiga volymökningar av storsäljare inom egenvård, kommenterar Pär Svärdsson.

Tur då att man i Apoteas logistikcenter i Morgongåva lyckats dubbla kapaciteten under det senaste året, och få igång den senaste utbyggnaden av automationen.

Fokuset på automation, i kombination med den Autostore man driftsatte förra året, gör att e-handlaren nu har en kapacitet att skicka ut 100 000 paket per dag.

Vi har satsat mycket på att bygga ut vår logistik och kan äntligen hantera stora ökningar i efterfrågan på ett bra sätt, säger Pär Svärdson.

LÄS ÄVEN: Därför satsar Apotea på robotarmar: ”Har inte influensa”

Annons

Annons