Appleaktör ökade 275 procent: ”Sverige är vår största marknad”

"En enorm efterfrågan".

E-handelsföretaget Swappie, som säljer begagnade Apple-telefoner, har släppt sina siffror för 2019. Mobilaktören grundades för fem år sedan i Finland och sedan 2018 har företaget även varit verksamt i Sverige. Nu meddelar bolaget att Sverige har blivit Swappies största marknad.

Swappies totala omsättning ökade med 275 procent i fjol och landade på drygt 300 miljoner kronor.

Annons

Under 2018 omsatte Swappie drygt 80 miljoner kronor, då var vi operativa i Finland och hade precis lanserat i Sverige. Den svenska marknaden växte rekordartat år 2019 och är för tillfället bolagets största och snabbast växande marknad, säger Fanny Nyman, marknadschef på Swappie, till Ehandel. 

Vi har sett en enorm efterfrågan på begagnade Iphones på den svenska marknaden under de senaste åren. Jag tror att svenskarna i högre grad kommit längre i sitt tänk på hållbar konsumtion än resterande delar i Europa. Vi räknar med en fortsatt stark tillväxt i Sverige under 2020 och framåt.

LÄS ÄVEN: RO fäller e-handlare – ”det är ett mänskligt misstag”

Idag finns Swappie i Sverige, Finland, Danmark och Italien. Men företaget nöjer sig inte där utan siktar på att gå in i ännu fler marknader.

Bolaget har aggressiva tillväxtplaner och ska inom några år bli Europas ledande återförsäljare av begagnade telefoner. Förutom en förväntad tillväxt på befintliga marknader kommer verksamheten också expandera till ett flertal länder i Europa.

Annons