Automatisering bakom Hatstores rekord – VD:n: ”En jätteförändring”

"Stora fördelar".

En omsättningsökning från 106 till 175 miljoner kronor på ett år. Det var vad e-handlaren Hatstore levererade förra året. Bolaget trotsade alltså pandemin, som annars gått hårt åt många bolag inom just mode och accessoarer.

Den Kalmar-baserade e-handlaren lyckades även få till ett rejält vinstlyft, med ett resultat efter finansiella poster som steg från 8,7 till 12,8 miljoner.

Annons

LÄS ÄVEN: Hatten av hos e-handlaren - slog 175 miljoner: "Ett händelserikt år"

Nu berättar företagets vd Filip Klasson att framgångarna går att koppla till Hatstores satsning på att växa internationellt, ett arbete som drogs igång för flera år sedan.

Vårt fokus på internationalisering gav utdelning under 2020 där vi såg flera för oss tidigare små marknader växa väldigt fort. Restriktionerna bidrog till en efterfrågan som var högre än väntat. Vårt team lyckades ändå hantera det på ett strålande sätt trots höga volymer, säger han till Ehandel.

Tillväxten går också att koppla till Hatstores investering i ett automatiserat lager, berättar Filip Klasson.

Vårt automatiserade lager gick live i mars 2021 och nästan omedelbart såg vi de goda effekterna av detta. En jätteförändring, men vårt fantastiska team lyckades tidigt med anpassningen. Idag ser vi stora fördelar i yteffektivitet, hanteringskapacitet och enklare processer.

LÄS ÄVEN: Tar in 18 robotar för att "slippa byta lokal vartannat år"

Annons