Babybutiken ur rekonstruktion: “Har varit en tuff period”

"Omsatte strax över 80 miljoner".

E-handlaren Bonti meddelar nu att man tagit sig ur den rekonstruktion som företaget befunnit sig i. Stockholms Tingsrätt ska den 18:e mars klubbat rekonstruktionsplanen, meddelar företaget.

Det har varit en tuff period sedan i mars 2023, att befinna sig i en vikande konjunktur samtidigt som det pågår företagsrekonstruktion i bolaget har skapat både en utmaning på varuförsörjningssidan samt skapat väldigt stor administrativ börda. Äntligen kan vi lämna företagsrekonstruktionen bakom oss, konstatera att vi har våra fantastiska medarbetare samt leverantörer med oss och blicka framåt, säger företagets vd Björn Wiklander.

Annons

Nu ska arbetet påbörjas med att få ordning på varuförsörjning och varuflöden på nytt, samt att säkerställa att leverera på den nya affärsplanen. Där lönsamhet förstås är i fokus.

Bolaget omsatte strax över 80 miljoner kronor under 2023, detta trots en utmanande varuförsörjning samt pågående rekonstruktion. Det påvisar att affärsmodellen är solid med köpstarka och lojala kunder vilket bådar gott för framtiden med bolagets lönsamhetsfokus, säger styrelseordföranden Erik Wikström.

LÄS ÄVEN: Blir inte ny VD – krisen fortsätter: ”Extremt snopet”

Annons