Blir inte ny VD – krisen fortsätter: ”Extremt snopet”

Har inte tagit sig ur rekonstruktionen, trots positiva signaler.

Flera kända e-handlare som specialiserat sig på babyprodukter har fört en oerhört tuff tillvaro sedan inflationen rusade. Aktörer som Babyshop, Babyworld och den kungliga hovleverantören Bonti har tvingats till rekonstruktion.

De sistnämnda, Bonti, såg dock ljuset i tunneln och presenterade i början av januari både nya ägare och Alexandra Avli som ny vd. Men det var då det. Nu rapporterar Breakit att Alexandra Avli inte kommer att tillträda. Krisen är nämligen inte över och bolagets rekonstruktion fortlöper.

Annons

Det känns extremt snopet. Vi såg framför oss att bolaget var på väg ut ur rekonstruktionen och alla var supertaggade på att den skulle avslutas. Vi förstod att detta kanske skulle kunna hända, men vi var på målsnöret och fick positiva signaler från rekonstruktören, säger Alexandra Avli till sajten.

Istället blir det Bontis tidigare operativa chef, Björn Wiklander, som tar över vd-rollen.

Man går inte in på några detaljer om vad som förändrats på vägen och varför man ännu inte kommit ur rekonstruktionen, trots de tidigare positiva signalerna.

Sånt här bygger ju alltid på bedömningar och uppskattningar. Det kan vara rätt svårt att tolka dialogen i processen. Naturligtvis hoppas vi att det löser sig så snabbt som möjligt, säger Erik Wikström, ny ordförande för Bonti.

LÄS ÄVEN: Efter kris och rekonstruktion - ny ägare tar över e-handlaren

Annons