Bianca Ingrosso och Teknikdelar-grundaren gick hela vägen

“Ett företag med fantastisk omsättning”.

Under fredagskvällen så avslutades årets tävling EY Entrepreneur Of The Year med en stor gala, där man utsåg de slutliga vinnarna. David Modig med sitt företag Modig Machine Tool AB utsågs till Sveriges främsta entreprenör. Han var dock inte ensam om att ta hem ett pris under galan.

Det visade sig nämligen att Bianco Ingross och Talal Alshammari fortsatte i det vinnande spåret, från tidigare deltävlingar.

Annons

"Vad många gör under ett helt liv"

Årets kvinnliga stjärnskott tilldelades alltså Bianca Ingrosso, där den snabbväxande e-handeln Caia förstås haft ett finger med i spelet.

Bianca Ingrosso har redan hunnit med mer än vad många företagare gör under ett helt liv. Hon är en starkt lysande stjärna på entreprenörshimlen som i raketfart byggt ett företag som givit eko inom mode- och skönhetssverige. I en av de mest snabbväxande kanalerna för marknadsföring har Bianca Ingrosso skapat ett universum runt sitt namn och personliga varumärke, säger juryns motivering.

"En inspirerande förebild"

Årets manliga stjärnskott tillföll e-handelsprofilen Talal Alshammari, grundare och vd på Teknikdelar.se.

På kort tid har Talal Alshammari byggt ett företag med fantastisk omsättning och internationell närvaro. Han är en inspirerande förebild och ett lysande exempel på ett entreprenörskap där hållbarhet, samhällsengagemang och lönsamhet går hand i hand. Av reservdelar har Talal Alshammari skapat sig en ny framtid som tagit honom hela vägen till vinsten av Årets manliga stjärnskott.

Årets sociala entreprenör blev samtidigt Noel Abdayem med sitt företag The Humble Co, som vi på Ehandel också skrivit om tidigare.

LÄS ÄVEN: Verdane går in i Humble – ska ta bolaget globalt

Annons