Bolt-grundaren tar steget ut i världen – med ny hälsoapp

"Jag ser en oöverträffbar potential för att globalisera Stepler".

Stepler är en hälsoapp som vill peppa folk till mer vardagsmotion. Användarna kan lösa in sina steg mot rabatter och presentkort hos flera samarbetspartners. Nu har Stepler anställt Albin Grkovic, som Head of Expansion.

Albin kommer från ett snabbväxande bolag och har imponerat på oss med deras expansion i Sverige. Detta, tillsammans med hans driv, ledaregenskaper och analytiska sida gör Albin till rätt person att leda vår fortsatta resa ut på nya marknader, säger Daniel Malmqvist, Vd hos Stepler.

Annons

Albin Grkoviv, var med och tog Bolt till Sverige 2019.

Stepler är i likhet med Bolt ett win-win-företag. Jag ser en oöverträffbar potential för att globalisera Stepler och det är en resa jag verkligen ser fram emot att vara med på, säger Albin Grkovic.

Det var när Bolt inledde ett samarbete med Stepler som Albin Grkovic först kom i kontakt med appen och grundarna Niklas Frisk, Daniel Malmqvist och Semir Hadiahmetagic.

Genom vårt samarbete såg jag verkligen vilken kraft Stepler besitter och att det är en otrolig kanal för att värva nya användare. Jag fick en god relation med Niklas och Daniel och redan då kände vi alla att det vore roligt att göra något ihop i framtiden, säger Albin Grkovic.

"Win-win-företag"

Albin Grkovic ser tjänsten hos Stepler som ett steg i karriären, nu när Bolt blivit marknadsledande menar han att det är dags för honom att återvända till hypertillväxtfasen i ett annat företag.

Stepler är i likhet med Bolt ett win-win-företag. För partners är det en otroligt kraftig kanal för att värva nya kunder men jag kan också se vad de gör för användarna, som tar 20 procent fler steg efter att de har laddat ner appen och samtidigt får något för det. Den affärsmodellen kommer att fungera på alla marknader, säger Albin Grkovic.

Albin Grkovic är ekonom i grunden. 2019 blev han kontaktad av den Estländska taxiappen Bolt. De sökte någon som var entreprenöriell och datadriven för att komplettera Nils Wijkmark och tillsammans blev deras uppdrag att lansera och bygga upp Bolts verksamhet i Sverige.

Vi förstod tidigt att vi hade en bra möjlighet att göra något stort. Bolt var på den tiden bara taxi, men har sedan dess vuxit till en hel mobilitetsplattform, berättar Albin Grkovic.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!