Fler Apotea-förpackningar ska återvinnas: ”Öka siffran”

Bonusar, via en app, ska sporra kunderna att gå till återvinningen.

Hållbarhet är hett. Och satsningarna duggar tätt. Nu berättar Apotea att de krokar arm med returappen Bower. Därmed kan nätapotekets kunder från och med i dag panta de apoteks-förpackningar som de får hemlevererade. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ehandel skrev nyligen om Bower. Upplägget går ut på att den person som lämnar in produktförpackningar till en återvinningsstation – och samtidigt scannar en streckkod från företaget, får en poäng eller bonus. Bonusen kan sedan sättas in på bankkontot, användas till rabatter eller doneras till välgörenhet.

Annons

LÄS ÄVEN: Helg: Trög start för återanvändbart emballage – ”intresset fanns inte”

Konceptet liknar därmed en del den ersättning du får när du pantar flaskor och burkar i mataffären. Skincity, Lloyds Apotek och Orkla är några som har kopplat på Bowers koncept, för att öka återvinnings-viljan hos kunderna.

Stolta och glada

Och nu står det alltså klart att även Apotea hakar på Bower-trenden. Pantersättningen ska gälla för flera kända varumärken i nätapotekets sortiment, såsom Flux, Dove och Nivea.

Nu fokuserar vi på återvinning av konsumentförpackningar i samarbete med Bower och vill uppmuntra konsumenterna till ett nytt beteende. 2021 återvanns cirka 60 procent av alla förpackningar i Sverige och vi vill jobba för att öka den siffran, kommenterar Erika Svensson, hållbarhet- och kvalitetschef på Apotea.

"Mer hållbar värld"

Bower uppger å sin sida att de är stolta och glada över samarbetet.

Apotea är med och bidrar till ett förändrat konsumentbeteende och givet den stora andelen konsumtion som sker idag, känns det fantastiskt kul att tillsammans kunna driva utvecklingen för en mer hållbar värld, kommenterar vd:n Suwart Mert.

LÄS ÄVEN: Budbee värvar hållbarhetschef – ”för attraktivt för att säga nej”

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!