Boozt ger 10 miljoner i bonus till anställda: ”Krossade Black Friday”

"Känner mig privilegierad".

Boozt meddelar att både november månad och Black Friday-perioden överträffade bolagets förväntningar. Bara under Black Friday-helgen ska bolaget ha värvat ungefär 100 000 nya kunder.

LÄS ÄVEN: Boozt har stängt av 4000 kunder till – ”uppmuntrande att se effekterna”

Annons

Vi hade ett starkt momentum under hela Black Friday-veckan. Både dagarna innan, själva Black Friday och den efterföljande helgen inklusive Cyber Monday överträffade förra året och uppvisade rekordresultat, säger Hermann Haraldsson, vd på Boozt, i ett pressmeddelande.

Vårt hanteringscenter har på ett imponerande sätt klarat en väldigt hög arbetsbelastning och vi har packat fler antal paket per timme än någonsin tidigare, cirka 5000 när det var som högst tryck.

Efter all överträffad ökning uppgraderar man nu helårsprognosen och förväntar sig att omsättningstillväxten kommer att överstiga 25 procent, istället för den tidigare uppskattningen som låg på ett intervall mellan 20 och 25 procent.

Den utveckling vi sett under året med stark tillväxt i barn-, sport- och skönhetskategorin liksom herrkategorin har fortsatt. Det är också uppmuntrande att heminredningskategorien sålde bra och klart överträffade vår ambition, fortsätter Hermann Haraldsson.

Det justerade rörelseresultatet förändras dock inte, siktet är fortsatt inställt på en ökning med mellan 5,5 och 6,5 procent under året.

Boozt avslöjar samtidigt att man i år kommer att ge alla anställda en bouns. Totalt avsätts cirka 10 miljoner kronor till bonusen som innebär att varje anställd kommer att få runt 20 000 kronor extra i år.

LÄS ÄVEN: Jysk bjuder på vinsten – anställda får 88 000 kronor var i bonus

Våra team har gjort ett fantastiskt arbete och jag känner mig privilegierad att ha så många kunniga och hårt arbetande kollegor. Under hela året har våra anställda visat mer engagemang och hängivenhet än vad vi kunnat förvänta och därför, som ett tecken på vår uppskattning har vi beslutat att ge alla våra anställda en diskretionär bonus om 20 000 kronor, avslutar Hermann Haraldsson.

Annons

Annons