Bubbleroom tar in uppemot 170 miljoner: ”Vi är väldigt tacksamma”

Får 1 850 nya ägare.

Ehandel har tidigare kunnat berätta om modehandlaren Bubblerooms planerade börsnotering. Nu börjar det närma sig och noteringen sker på tisdag i nästa vecka. Inför noteringen erbjöd styrelsen 4,2 miljoner aktier i en nyemission och det erbjudandet meddelar man nu har övertecknats.

LÄS ÄVEN: Därför går Bubbleroom till börsen – vd:n talar ut

Annons

Intresset att delta sägs ha varit stort och Bubbleroom tillförs nu omkring 1 850 nya aktieägare.

Vi är väldigt tacksamma för förtroendet från såväl institutionella investerare som allmänheten att delta i Bubblerooms noteringsemission. Bubbleroom står väl positionerat med ett konkurrenskraftigt produkterbjudande inför att samhällen nu återöppnas i snabbare takt, säger företagets vd Ville Kangasmuukko Nordström i ett pressutskick.

"Bolaget visar på en stark tillväxt"

Antalet aktier ökar nu från 11 till 15,2 miljoner, vilket motsvarar en utspädning om 27,6 procent. Teckningskursen i erbjudandet uppgick till 36 kronor, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på aktierna i Bubbleroom om cirka 396 miljoner kronor före erbjudandet.

Under 2021 har Bubbleroom sett en god återgång i försäljningen av bolagets produkter och återigen visar bolaget på en stark tillväxt. Samtidigt har Bubbleroom haft en framgångsrik lansering på Zalando, som var vår första lansering utanför Norden, vilken visar att bolaget är redo för en geografisk expansion och som kommer att driva tillväxt samt förbättra Bubblerooms redan goda bruttomarginal, säger Ville Kangasmuukko Nordström, och tillägger:

Kapitalanskaffningen i samband med noteringen på Nasdaq First North kommer att väsentligen stärka Bubbleroom och möjliggöra för en accelererad
expansion, ökad grad av dataanvändande samt utökad andel hållbar design.

Bolaget får i och med emissionen in cirka 151 miljoner kronor och om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo tillförs ytterligare 23 miljoner kronor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!