Byggmax boostar e-handeln med nytt komprimerat koncept

Ska etableras i större städer.

Byggmax satsar på ett nytt kompaktare handelsformat – med en butik i Mariebergs Handelsområde söder om Örebro. Det framgår av ett pressmeddelande. Butiken öppnar under sommaren.

Precis som i andra Byggmax-butiker så blir det möjligt att köra in med bilen i butiken, för att lasta exempelvis tunga virkesvaror.

Annons

LÄS ÄVEN: Byggmax satsning på lågpris tog skruv – spikade ny tillväxt

Det här blir dock den första anläggningen som är utformad, enligt ett nytt kompaktare butiksformat, som kedjan nu satsar på. Det innebär att butiksytan är mindre än normalt. Men det framgår inte hur mycket mindre i pressutskicket.

Vårt nya mer kompakta format kommer vi att etablera på handelsplatser och i lite större städer. Tack vare att det kräver mindre yta har vi möjlighet att etablera på nya lägen och komma ännu närmare våra kunder, kommenterar Fredrik Salovaara, regionchef på Byggmax.

Visar styrkorna

Det ska också, med det nya komprimerade konceptet, blir lättare för kunder att hämta upp mindre click & collect-beställningar i butiken.

Det här formatet sammanfattar Byggmax styrkor med noga utvalt och prisvärt sortiment, enkla snabba köp och smidig drive in, precis som våra övriga anläggningar men på en mindre yta.

Ehandel har sökt Byggmax.

Annons