Byggmax gör som Dollarstore – expanderar till Danmark: ”Viktigt”

Efter Dollarstores entré kommer nu även Byggmax till grannlandet.

Nyligen stod det klart att svenska lågpriskedjan Dollarstore ger sig in på den danska marknaden – för att etablera en Dollarstore-butik på Nordjylland, i år. Därefter ska butiker gradvis öppnas i ytterligare 50 danska städer.

LÄS ÄVEN: Dollarstore tar klivet över sundet – med nytt namn

Annons

Nu ger sig ytterligare en svensk lågpriskedja in i kampen om de danska kunderna, nämligen Byggmax, som öppnar sin första danska butik i sommar. Det nya varuhuset ska husera i Vejle på södra Jylland.

Efter vårt intåg i Danmark förra året, via förvärvet av Næstved Lavpristræ, kan vi nu etablera Byggmax-varumärket på vår fjärde marknad. Det här är ett viktigt steg för vår satsning på expansion i Danmark och känns väldigt spännande, kommenterar vd:n Mattias Ankarberg.

LÄS ÄVEN: Dollarstores VD om visionerna och e-handeln: ”Stor möjlighet”

Det var förra året som Byggmax köpte Næstved Lavpristræ, en dansk lågprishandel inom byggsegmentet med fyra butiker på Själland – och e-handel.

Vi har nu tillsammans arbetat fram en dansk version av vårt allra senaste och största Byggmax-koncept, vilket vi öppnar i Vejle på Jylland i sommar. Detta blir därmed den första butiken under Byggmax-varumärket i Danmark, kommenterar Mikael Bengtsson, land-ansvarig för Byggmax i Danmark.

Det nya varuhuset blir drygt 2 500 kvadratmeter stort, med en total tomtyta på runt 10 000 kvadrat. Kunderna kommer kunna ta bilen till butiken för att plocka upp byggvaror utomhus, enligt kedjans drive-in-koncept.

Men det blir också möjligt att klicka hem varor på nätet och få varorna hemlevererade, eller plocka upp dem, utan extra kostnad, i butiken.

Annons
Annons