Byggmax-konkurrenten växer västerut: ”Ett glatt gäng”

Varuhuset blir 8 700 kvadratmeter stort.

XL-Bygg har öppnat varuhus på löpande band senaste året. Och i maj är det dags igen. I början av maj öppnar man ännu en butik – den här gången i Kungälv, strax norr om Göteborg. Att valet föll på Kungälv uppges bero att det stärker kedjans närvaro i Storgöteborg.

Varuhuset placeras intill E6, och blir 8 700 kvadratmeter stort, fördelat på en 2 200 kvadratmeter stor bygghall och 6 500 kvadratmeter utomhusyta.

Annons

Vi satsar på kompetenta medarbetare med erfarenhet från branschen som har god kännedom om den lokala marknaden och kunden. Nu är vi ett glatt gäng på plats som ser fram emot att välkomna både proffsbyggare och privatpersoner till vår nya fina bygghandel, kommenterar Joachim Qvisth, XL-Bygg i Kungälv.

Konkurrenten till Danmark

Under året är planen att även öppna ett varuhus i Jönköping och ett i Uppsala. Uppsala-lanseringen beskrivs som viktig för närvaron i huvudstadens närhet.

Även konkurrenten Byggmax expanderar kraftigt nu, efter många etableringar runt om i Sverige, senaste åren. Och nu öppnar man sin första danska butik i sommar. Det nya varuhuset ska husera i Vejle på södra Jylland.

Efter vårt intåg i Danmark förra året, via förvärvet av Næstved Lavpristræ, kan vi nu etablera Byggmax-varumärket på vår fjärde marknad. Det här är ett viktigt steg för vår satsning på expansion i Danmark och känns väldigt spännande, kommenterade vd:n Mattias Ankarberg, i ett pressmeddelande nyligen.

LÄS ÄVEN: Byggmax gör som Dollarstore – expanderar till Danmark: ”Viktigt”

Annons