Byggvaruföretag lämnade XL-Bygg för Woody – får nu en ny VD

Namnbyte och skifte i ledningen.

Under året har byggvarugiganten XL-Bygg fått in en ny majoritetsägare i form av det norska investmentbolaget Mestergruppen. När köpet hade gått igenom stod det klart att fyra av de tidigare delägarna i XL-Bygg hade valt att inte följa med på företagets fortsatta resa. Istället valde flera av dem, bland annat XL-Byggpartner, att ansluta sig till konkurrenten Woody Bygghandel.

LÄS ÄVEN: Byggvaruhandel såldes - nu går delägaren till konkurrenten

Annons

I samband med skiftet bestämde sig XL-Byggpartner för att byta namn till Byggarnas Partner AB. Nu meddelar företaget att det även har blivit dags att byta vd. Den som tar över efter Johan Rosendahl heter Stefan Pageryd. Han har arbetat i byggmaterialbranschen i 36 år och bland annat haft chefsroller i bolag som Bygg-Ole, Beijer Byggmaterial och Kesko Sverige.

Jag är mycket glad och full av energi att tillsammans med Johan Rosendahl och hans team, få vara med att fortsatt utveckla Byggarnas Partner. Företaget befinner sig i ett mycket intressant skede med bland annat kedjebyte, namnbyte och ett utökat logistikcenter, säger Stefan Pageryd i ett pressmeddelande.

"Bred erfarenhet och stort kunnande"

Stefan Pageryd, eller "Pagis" som han kallas i branschen, tillträder sin nya roll den 1 oktober, och i samband med det går Johan Rosendahl över till en kombinerad tjänst som marknadschef och affärsutvecklare.

Vi är väldigt glada och stolta över att få presentera denna nyhet. Pagis har en bred erfarenhet och stort kunnande om vår bransch med dess säljprocess och kunder. Han har samma grundsyn som oss att personligt engagemang och ett nära partnerskap med kunderna är ett vinnande koncept, säger Johan Rosendahl.

Byggarnas Partner består av fem proffsbutiker i Stockholmstrakten som tillsammans omsätter omkring 210 miljoner kronor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!