Candles växer i rasande takt – krossar den egna prognosen

Fördubblar omsättningen i första kvartalet.

Det ser minst sagt positivt ut för Candles Scandinavia. De flaggar nu för att man vuxit betydligt med än den tidigare prognosen, som löd 30 procent för första kvartalet i år. Så vad blev egentligen facit? Jo, omsättningen har rusat med 100 procent och bör således landa på runt 36 miljoner kronor.

Candles publicerar sin Q1-rapport den 29:e augusti. Dock ser bolaget redan i de preliminära siffrorna att det tidigare kommunicerade tillväxtmålet om +30 procent kommer att överträffas varför bolaget nu väljer att informera marknaden om detta redan innan de finala siffrorna är fastställda. Bolagets preliminära siffror visar en omsättningstillväxt överstigande +100 procent jämfört med Q1 föregående verksamhetsår, skriver de i ett pressmeddelande.

Annons

Men det roliga slutar inte där. De presterar också en högre EBITDA-marginal på plus 5 procent, jämfört med förra årets minus 26 procent under perioden.

Och allt detta under en period som i vanliga fall varit den svagaste, gällande både omsättning och EBITDA, historiskt sett för bolaget.

Detta är ett resultat av de stora investeringar som genomfördes föregående verksamhetsår, såsom produktionskapacitetsåtgärder, utökad R&D-funktion samt utökad säljkår vilket genererar positiv omsättnings- och EBITDA-effekt redan innevarande verksamhetsår, skriver de.

LÄS ÄVEN: Det doftar ljus framtid – VD:n berättar om lågan som inte släcks

Annons