CDON drar ner – ska spara minst 60 miljoner per år

Fackliga förhandlingar inleds inom kort.

I morse fick vi reda på att CDON:s vd lämnar bolaget den första januari nästa år. Detta följs nu upp av ett sparprogram.

LÄS ÄVEN: CDON:s vd lämnar – efter ett år på posten

Annons

CDON meddelar att man intensifierar arbetet att säkra lönsamheten. Företaget ska nu implementera ett omstruktureringsprogram.

Det finns nya signaler som tyder på en försvagad efterfrågan vilket är anledningen till vårt proaktiva initiativ för att skapa ett mer motståndskraftigt CDON som kommer att förbli starkt i många år framöver. Vi är fast beslutna att göra CDON till den mest populära marknadsplatsen i Norden, till förmån för kunder, handlare och aktieägare, säger företagets nu avgående vd Peter Kjellberg.

Sparpaketet ska alltså vara ett svar på en vikande marknad och totalt beräknar CDON att skära bort kostnader på 60 till 65 miljoner kronor per år. Målet är att nå ett rörelseresultat (EBITDA) på minst "breakeven".

Och en del av programmet handlar inte oväntat om att skära ner bland personalen.

Bolaget kommer inom kort att inleda förhandlingar med fackliga representanter med målet att omstruktureringsprogrammet ska vara fullt implementerat under första halvåret 2023, skriver företaget.

Annons