CDON:s vd lämnar – efter ett år på posten

Ekonomichefen går in.

Den första januari klev Peter Kjellberg in som vd för e-marknadsplatsen CDON. Nu meddelar bolaget att han lämnar.

LÄS ÄVEN: Han blir CDON:s nya VD: ”Har en stark vision”

Annons

Företagets CFO Thomas Pehrsson kliver in som tillförordnad vd.

Jag är stolt över organisationen vi skapade på CDON och nöjd med våra framsteg mot att ompositionera företaget. Med den planerade lanseringen av CDON 2.0 i början av 2023 kommer denna ompositionering i stort sett att vara komplett. När företaget övergår till ett större fokus när det gäller kommersiella mål på kort sikt är jag övertygad om att Thomas kommer att fortsätta CDONs framsteg, säger Peter Kjellberg i ett pressutskick.

Överlämningen sker den första januari, alltså exakt ett år efter att Kjellberg tog över vd-stolen. Peter Kjellberg kommer dock finnas kvar i en konsulterande roll fram till den första februari.

Vi vill tacka Peter för hans betydande bidrag till CDON under 2022. Peter skapade en varumärkesvision och plattform som kommer att utgöra grunden för CDONs långsiktiga framgång och byggde en organisation för att hjälpa till att genomföra den visionen. Vi önskar honom lycka till i hans framtida uppdrag, säger företagets styrelseordförande Josephine Salenstedt.

Marknadsplatsen har även aviserat ett åtgärdspaket som ska spara bolaget minst 60 miljoner per år. Något som bland annat innebär nedskärningar i personalstyrkan.

LÄS ÄVEN CDON drar ner – ska spara minst 60 miljoner per år

Annons