Idag: Chiquelle lanserar europeiskt lager: ”Har arbetat dygnet runt”

"En historisk dag".

Några dagar innan jul meddelade modeaktören Chiquelle att företaget ska flytta sitt lager ut i Europa.

LÄS ÄVEN: Chiquelle säger upp 10 tjänster och flyttar lagret från Sverige

Annons

Flytten, från Stockholm till Nederländerna, drog i gång under mellandagarna. Nu meddelar bolagets vd Pouya Boland att Chiquelle har slutfört lagerflytten och redan börjat skicka kundorder från det nya lagret.

Vårt nya lager är klart, live och igång. Alla tester gjordes under helgen och från och med idag skickar vi ut beställningar från vårt nya lager. Hela processen med att flytta, implementera allt och gå live varade inte längre än 10 dagar, skriver Pouya Boland till Ehandel.

Teamet har arbetat dygnet runt för att nå vår önskade deadline och de senaste veckorna har varit överväldigande med att flytta samtliga produkter, sätta upp det nya lagret med packstationer, team och alla operativa processer. Det har varit ett oerhört krävande arbete att få allt på plats till 7:e januari, men vi lyckades utan några större hinder.

LÄS ÄVEN: Chiquelle flyttar lagret utomlands – säljer allt på Blocket

Att det nya lagret placerades i Nederländerna är ingen slump, menar företaget. Läget är strategiskt utvalt och kommer att bland annat att "påskynda den globala expansionen" samt reducera koldioxidutsläpp och minska ledtiderna till kunder runt om i Europa.

Idag är en historisk dag för oss på Chiquelle. Jag är superstolt över vårt team som lyckades genomföra detta massiva arbete på så oerhört kort tid. Samtidigt är jag ödmjuk inför utmaningarna som väntar i och med nästa tillväxtfas, säger Pouya Boland och avslutar:

Nu ser vi fram emot att lägga ännu mer krut på design och produktion samt göra intåg på nya marknader.

Annons
Annons