Cocopanda nådde en kvarts miljard: “Långt över budget”

Vinsten slog alla rekord.

Siffrorna är nu inne för Cocopandas helår 2020 i Sverige. Företaget har redan rapporterat om en stark tillväxt i början av 2021 men nu är alltså facit inne för pandemiåret 2020, och det är en rejäl ökning man presenterar.

Omsättningen landade på strax under 250 miljoner kronor (249,7), vilket kan jämföras med 179 miljoner 2019. En försäljningsökning med nära 40 procent. Resultatet före skatt stiger dock ännu mer, med över 200 procent, till totalt 13 miljoner kronor.

Annons

Personalen har gjort en enorm insats. Vi skulle aldrig ha lyckats med en sådan här tillväxt utan personalen. I min värld är de världsbäst inom e-handel och extremt skickliga. Ett riktigt bra team, säger vd Einar Øgrey Brandsdal till Ehandel.

Hela den norska e-handelsgruppen Brandsdal Group omsatte, som vi rapporterat om tidigare, 1,3 miljarder kronor under 2020. Sverige står alltså för en stor del av omsättningen även om bolaget finns i sju länder.

Nytt rekord att vänta

Einar Øgrey Brandsdal avslöjar också, i samband med Sverige-siffrorna, att man kommer att öppna e-handel i Nederländerna i morgon. Ett land som alltså kommer att bli nummer åtta för e-handelskoncernen.

Vi har budgeterat för ungefär samma omsättning 2021 som 2020, men från idag ligger vi redan väldigt långt fram så vi tror verkligen att 2021 kommer att bli ett nytt rekord igen, säger Einar Øgrey Brandsdal.

Annons