Black Friday: CoolStuff fick sin bästa försäljningsdag på över 15 år

Har hittat sin Christmas Operations Officer.

Trots att kampanjen förlängdes till en vecka ökade försäljningen under fredagen med nära 30 procent. Så ser facit ut när CoolStuff i dag sammanfattar sina siffror för årets Black Week. Bolagets marknadschef Johan Norin vittnar om en särskild stark fredag, då försäljningstopparna innebar en order var sjätte sekund.

Det blev rekord! Dagen nådde all time high för försäljning under en 24-timmarsperiod i CoolStuffs numera mer än 15-åriga historia.

Annons

Det handlar alltså om ett betydande antal beställningar som CoolStuff hade att hantera i helgen och Norin berömmer personalen för deras insats.

Med världens bästa människor till organisation är allt möjligt. Det drivet. Det engagemanget. Den leveransen våra olika team har gjort är smått sinnessjuk.

Var det någon kund som nappade på ALLT-erbjudandet?

Tyvärr inte.

LÄS ÄVEN: CoolStuffs galna Black Friday-kupp - säljer allt på lagret

Hemlighetsfull rekrytering

För ett par veckor sedan gick e-handlaren CoolStuff ut och meddelade att man sökte en Christmas Operations Officer. Kraven var högt ställda - för att komma på fråga skulle man bland annat ha "avancerade kunskaper" om problem som kan inträffa i jultider och hur man bäst gör för att undvika dem.

LÄS ÄVEN: E-handlare söker COO - Christmas Operations Officer

Nu kan vi avslöja att tjänsten är tillsatt. I ett inlägg på LinkedIn visar CoolStuff upp en femåring vid namn Sam och meddelar i samband med det att den nya medarbetaren är på plats. Det är dock inte Sam som är den nya medarbetaren, utan hans mamma Anna Haraldsson. Hon är utbildad kommunikationsstrateg och kommer enligt CoolStuff att ta en mer framträdande roll "vart det lider".

Annons

Bakom varje 5-åring står det en kommunikationsstrateg. Wait for it, december är långt, hälsar hon i en kommentar via Johan Norin.

Annons