De köper Renewcell – efter konkursen: ”Mest unika”

Plockar på sig kollapsade bolaget.

I slutet på februari kollapsade den H&M-ägda textilåtervinnaren Renewcell och gick i konkurs. Sedan dess har det pågått en intensiv jakt på ny ägare och nu är en sådan funnen.

Det är riskkapitalbolaget Altor som köper på sig konkursboet, rapporterar Dagens industri. Vad köpeskillingen landade på vill man dock inte avslöja.

Annons

Det vi betalat nu är obetydligt i jämförelse med vad vi tror att vi kommer stoppa in totalt sett, säger Clara Zverina, partner på Altor, till tidningen.

Altor har investerat tungt i så kallade gröna industrisatsningar de senaste åren. Inte minst i H2 Green Steel, som ska producera fossilfritt stål.

"Tittade på flera bolag"

Nu återstår det att se hur man ska få Renewcell, som drogs med jätteförluster, på grön kvist. Klart är i alla fall att man letat investeringar i just textilindustrin och att när chansen dök upp att plocka på sig Renewcell, så tvekade man inte.

Vi tittade på flera bolag, men kom väldigt snabbt fram till att det här var den mest unika teknologin eftersom de lyckats skala upp produktionen, säger Clara Zverina.

LÄS ÄVEN: H&M-ägda bolaget i konkurs – hade 300 miljoner i förluster

Annons