De plockar in 4 miljoner: ”Det boomade ganska rejält”

"Varit rätt tufft".

Gemme Collective, tjänsten som låter vem som helst att hyra ut sin privata garderob, tar in 4 miljoner kronor. De som investerar i bolaget är bland andra Fredrik Björk, från amerikanska fashion tech-jätten The Realreal. Det rapporterar Breakit.

LÄS ÄVEN: Gina Tricot släpper hyrmode: ”Lika enkelt som att streama musik”

Annons

Konceptet går ut på att användaren gör sina kläder och accessoarer tillgängliga för andra. På så sätt används plaggen mer än vad de annars hade gjort, vilket är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv samt att användaren kan tjäna några slantar på plagg som man har hemma.

Gemme erbjuder ett sortiment som redan hänger i folks garderober, det är en unik möjlighet att dela garderob med influencers, brands och andra coola tjejer där du kan tjäna pengar på att dela med dig av dina egna produkter, säger grundaren Emelie Gustafsson Maistedt till sajten.

Det Gemme Collective tjänar på är uthyrningskostnaden som ligger på 20 procent av plaggets pris.

Plattformen startades av Emelie Gustafsson Maistedt för cirka två år sedan. Idag har tjänsten cirka 1000 registrerade användare i Stockholm. Men för att nå break-even behöver företaget att ha cirka 5000 användare.

Det har varit rätt tufft, men under jul och nyår boomade det ganska rejält och vi har många nyregistreringar varje vecka, säger hon.

Det nya kapitalet ska hjälpa Gemme Collective med att nå det målet. Pengarna planeras att användas till att ta konceptet till andra storstäder, när pandemin är över, som bland annat Köpenhamn och Berlin.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!