De skulle fynda e-handlare – så har det gått

"Kvarstår utmaningar och vi förutser en volatil utveckling".

För nästan exakt ett år sedan skrev vi om det nybildade investmentbolaget Garn Invest, som såg ett ypperligt tillfälle att göra fynd i e-handeln.

Vi lanserar Garn Invest i en tid av turbulens. Men, det är just under turbulenta tider som de största möjligheterna uppenbarar sig, sa medgrundaren och vd:n, Eric Thysell, då.

Annons

Nu har bolaget presenterat sitt första halvårsresultat, efter att bland annat gått in tungt i e-handelskoncernen Pierce Group som gått igenom ett riktigt stålbad under inflationen. Och det verkar som om strategin betalat sig väl hittills.

De visar nämligen upp en avkastning på 18,1 procent, vilket är drygt 10 procent mer än Stockholmsbörsen (Stockholm OMX PI) som är upp 8 procent i år. Störst positivt bidrag kom från just nämnda Pierce Group, men också Lindex Group.

Garn Invest har fått en god start på 2024, då marknaden har börjat se positiva signaler inom vårt fokusområde. Dock kvarstår utmaningar och vi förutser en fortsatt volatil utveckling. Detta kan innebära variation i den kortsiktiga avkastningen, men större möjligheter på längre sikt, säger Eric Thysell, i en kommentar.

Även om räntetrycket väntas avta under andra halvan av året, så tror man alltså att handlarna har ett knepigt landskap att navigera den närmsta tiden. Vilket i sin tur kan skapa nya fyndlägen.

Utmaningar som fortsatt höga fraktpriser och geopolitiska oroligheter kommer fortsatt agera våt filt över marknaden, i vår mening, säger Eric Thysell till Ehandel.

Annons