De slog femårsplanen på ett halvår: ”Arbetade dag och natt”

"Ska leverera en tillväxt på över 300 procent".

Sport- och överlevnadsutrustningsbutiken Milrab siktar mot börsen. När pandemin slog till fick företaget fart och nu siktar man på att omsätta 600 miljoner norska kronor under 2020, vilket motsvarar cirka 573 miljoner svenska kronor. Det rapporterar den norska nyhetssajten E24.

Men att slå 600-miljonergränsen var inte planen från början. Så sent som i februari pratade Ehandel med grundaren Finn Magnus Torall och då var målet att "nå 500 miljoner kronor inom de närmaste åren", och omsättningen för 2019 låg på stabila 150 miljoner norska kronor.

Annons

LÄS ÄVEN: Sportbutiken mixar B2B och B2C – når 150 miljoner

På ett sätt har pandemin tagit Milrab in i framtiden.

I år är vi redo att leverera en tillväxt på över 300 procent, säger Finn Magnus Torall, till sajten.

När coronakrisen drabbade samhället minskade inte behovet av beredskapsutrustning, tvärtom blev efterfrågan högre än någonsin. Då breddade företaget sitt sortiment och började sälja olika slags skyddsartiklar mot viruset.

Den norska polismyndigheten blev en av företagets storkunder till vilka Milrab även utvecklade speciella skyddsartiklar för.

Under en period arbetade vi dag och natt för att möta den växande efterfrågan och leverera infektionsutrustning till dem som behövde den mest. Det var en extraordinär situation, säger Finn Magnus Torall.

Nu har Milrab blivit ett attraktivt bolag för flera investerare. Idag äger Finn Magnus Torall 57 procent av bolaget, han berättar att när bolaget snart ska sätt en ny femårsplan kommer man att försöka sig på en notering på Oslobörsen.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!