De slog sitt mål med råge – nådde över 7 miljoner i omsättning

"Finns ett sug i marknaden".

Friluftsliv har blivit hett under pandemin. Många är vi som gillar att dra på oss ett par överdragsbyxor och snöra på oss grövre kängor – för att ge oss ut i skogen. Även stadsbor. Den här trenden såg Maria Paulsson Rönnbäck och Jemina Pomoell redan 2019.

Det var också då som de lanserade sin e-handel Astrid Wild, som också är namnet på deras outdoor-varumärke, som riktar sig till kvinnor. Det har också hela tiden handlat om att ta fram sköna passformer.

Annons

Ehandel skrev om Astrid Wild 2020 – och fram till september samma år hade man passerat 1,6 miljoner kronor i omsättning. Målet var att under 2021 nå en omsättning på runt 4 miljoner.

LÄS ÄVEN: Krossar miljonen första året: ”Har haft 100-procentig tillväxt”

Så hur gick det sedan?

Jo i en intervju med Breakit berättar grundarna nu att de omsatte 2,2 miljoner under 2020. Och i fjol slog de sitt mål, med en omsättning på 4 miljoner, med råge. Intäkterna växte med hela 217 procent – och landade på rekordhöga 7,2 miljoner kronor.

Det finns en efterfrågan på det här området, ett sug från marknaden, säger medgrundaren Maria Paulsson Rönnbäck, i dag även företagets marknadschef, till sajten.

Vill till Tyskland

Nu vill varumärket fortsätta att växa både i Sverige och på den europeiska kontinenten, med huvudfokus på Tyskland. Produktionen är också förlagd till Europa för att korta transporterna och minska klimatutsläppen, enligt grundarna. Men det handlar också om att de tycker att det är viktigt med EU-arbetsvillkor.

Vi kommer börja kolla på Tyskland och marknadsföra oss kraftigare mot den marknaden, antagligen i slutet av sommaren eller början av hösten. Vi siktar på att öka antalet produkter, men vill inte att det ska explodera heller. Ett av de stora målen är också att anställa ett team, fram till idag har vi bara varit jag och Jemina. Nu vill vi ha in ytterligare kompetens, det är ett av våra största mål, säger Maria Paulsson Rönnbäck till Breakit.

Annons
Annons