De tar in 27 miljoner för europeisk expansion: ”Ordentlig utmaning”

Foodtech-investmentbolagen kliver ombord.

Det växtbaserade livsmedelsföretaget Peas of Heaven, som också har egen e-handel, tar in nytt kapital. Det är totalt 2,7 miljoner euro, drygt 27 miljoner kronor, som nu investeras i bolaget. Investmentbolagen Oyster Bay och Nicoya, som båda verkar inom foodtech, har bestämt sig för att hoppa på tåget som nu ska ut i Europa.

Så fort vi fick chansen att prova Peas of Heavens produkter visste vi att vi ville göra någonting tillsammans eftersom Marcus, Lucas och deras team har lyckats göra några av de godaste köttalternativen på marknaden. Vi är imponerade av dragkraften de har byggt upp och är verkligen taggade på att följa med dem i jakten på att bli en global ledare inom den här kategorin, säger Jean-Guillaume Marquaire, Principal på Oyster Bay Venture Capital, i ett pressmeddelande.

Annons

Nicoya, som har investerat i såväl N!cks, El Taco Truck, Oatlaws och Foodiq, säger så här om sitt senaste tillskott i portföljen.

Vi ser fram emot att få fler konsumenter att uppleva riktigt goda, växtbaserade alternativ. Vi ser en stark potential i att fortsätta bygga varumärket Peas of Heaven och öka distributionen, säger Christopher Slim, vd på Nicoya.

Tillgänglighet är nyckeln

Peas of Heaven har köttätare som främsta målgrupp, då man vill erbjuda alternativ som ska ha ett mindre klimatavtryck.

Att få köttätare att gå över till växtbaserad mat är en ordentlig utmaning. Vi jobbade på våra första recept i tre år innan vi ens lanserade varumärket. Men vi har insett att även tillgänglighet är en nyckelfaktor. Och då handlar det inte bara om ren logistik utan prisläget också, säger Marcus Karlsson, vd på Peas of Heaven.

Men de har inte lämnat köttet helt bakom sig. Familjen producerar nämligen köttprodukter också i bolaget Härryda Karlsson.

LÄS ÄVEN: Peas of Heaven öppnade e-handel: “Omsättningen ökade med 75%”

Annons