De vinner allt – krossar 7 miljoner: ”Jobbar stenhårt”

Visar även urstarka svarta siffror.

Skövdebaserade E-handlaren Manatorsk, som främst säljer brädspel inom fantasygenren, har släppt sin rapport för 2022. Och det blev finfina siffror.

Nettoomsättningen ökade till 7,3 miljoner kronor, från 3,3 året innan. Mer än en fördubbling alltså. Även EBIT-resultatet blev plus och landade på lite över en halv miljon, jämfört med ett minusresultat 2021 på minus en halv miljon. Ett rejält uppsving där med alltså. De långfristiga skulderna var oförändrade på 2,3 miljoner, medan de kortfristiga mer än fördubblade till 743 660 kronor.

Annons

Vi jobbar stenhårt för att ge en så bra kundupplevelse som möjligt och att köpa in rätt produkter. Kanske är det anledningen till att vi ökar så snabbt, sa medgrundaren Johan Oscarson i en intervju med Ehandel i oktober förra året.

Vad heter ni...?

Det var i maj 2020 som vännerna Johannes Aspeby och Johan Oscarson drog igång sin webbshop Manatorsk.

Namnet är ett uttryck som används inom spelet Magic: The Gathering. När man är "manatorsk" så går det tyvärr inte så bra, man har inte tillräckligt med länder för att spela ut korten man har på hand, förklarade Johan Oscarson för Ehandel i fjol.

LÄS ÄVEN: De spelar sina kort rätt – slog 3 miljoner andra året

Annons