Den lilla e-handlaren som trotsar klimatet: “Blev lite förvånad”

Gör utbudet oemotståndligt.

Carola Veltman är grundare till e-handeln Fagert.se som gästat nyheterna några gånger de senaste åren. Bland annat genom att de var tidiga med Swish och att de figurerade i listan över de största nystartade e-handlarna.

Jag startade Fagert.se eftersom jag själv hade saknat möjligheten att köpa symönster på nätet från en svensk leverantör med brett sortiment och den tryggheten som man får genom att köpa varan i Sverige, förklarar Carola Veltman.

Annons

Nyligen släpptes bolagets siffror för 2023 och den nischade e-handeln omsätter runt en och en halv miljon med ett resultat på i runda slängar en kvarts miljon. Och detta har man gjort de senaste åren. Ekonomiska kriser eller krig verkar inte påverka Fagert.se, trots att mindre e-handlare är de vi ofta sett ta rejäla smällar på sistone.

Vad är knepet?

Jag blev själv lite förvånad faktiskt, men vi fick höja priserna dels på grund av inflationen och dels på grund av högre kostnader för inköp. Samtidigt som vi kämpat för att behålla kunderna och fått dem att fortsätta handla hos oss. Detta genom att investera i lagret så att utbudet blir oemotståndligt, säger Carola Veltman till Ehandel.

En lojal kundkrets verkar dock även spela in i företagets stabila försäljning år till år.

Vi har många stamkunder vilket är bra i turbulenta tider.

Hur ser detta år ut?

Det blir nog ett tufft år igen, men vi hoppas på samma försäljning som tidigare om inte mer, säger Carola Veltman.

Annons
Annons