Doldis växte med över 250 procent: ”En stabil tillväxt”

PostNord och Schenker är kunder.

I början av månaden kunde vi berätta om PostNords nya samarbete med företaget Qlocx. Samarbetet möjliggör för PostNord att nu även kunna leverera paket till arbetsplatser utan att någon mottagare behöver vara på plats.

LÄS ÄVEN: PostNord vill få slut på avbrott i arbetet – lanserar ny tjänst

Annons

Och nu meddelar Qlocx att man har summerat siffrorna för fjolåret. Omsättningen har skjutit i höjden med hela 257 procent och landat på 2,5 miljoner kronor.

Rörelseresultatet har legat på minus under de senaste fyra åren, men under 2019 har det ändå förbättrats. Rörelseresultatet uppgick till minus 476 000 kronor i fjol, vilket kan jämföras med minus 1,3 miljoner kronor året innan.

Bolagets verksamhet har under året utvecklats och expanderat. Detta har bidragit till bolagets tillväxt och det gör att vi ser en stabil tillväxt inom vertikalen under nästkommande räkenskapsår, skriver företaget i rapporten.

LÄS ÄVEN: Best Transport levererar till framtidens brevlådor

År 2016 grundades Qlocx med syftet att digitalisera och uppdatera dagens leveranser som enligt företaget är problematiska och förlegadårse. Lösningen blev ett digitalt uppkopplat låssystem som styrs genom mobiltelefonen och kan sitta på en brevlåda, postfack eller på en leveranscontainer.

Idag har låsaktören flera stora kunder som bidragit till den aggressiva tillväxten. Förutom PostNord är leveransföretagen Schenker, Bring, Best Transport och MoveByBike några av kunderna. Bland e-handelsföretagen som använder tjänsten kan vi hitta till exempel Apotea och Ahlsell.

LÄS ÄVEN: Bring satsar på hemleverans – lämnar paket i rum och lådor

Annons
Annons