Dollarstore fick 1500 ansökningar på 12 tjänster: ”Vi söker gladskitar”

"Hade inte räknat med så många".

För drygt en månad sedan öppnade Dollarstore sin första butik i Halmstad, men hamnade i konflikt med kommunen. Nu fortsätter kedjan att breda ut sig. Den här gången öppnar företaget en butik i Eskilstuna.

LÄS ÄVEN: Dollarstore i storbråk med kommun – ”pinsamt hanterat”

Annons

I samband med att Dollarstore ska öppna sin butik den 25 september annonserade företaget ut 12 tjänster, som 1 420 personer har sökt. Det rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Vi går sällan över 1000 ansökningar när vi ska öppna en ny butik. Vi hade inte räknat med så många ansökningar, säger Fredrik Lagerstedt, distriktschef på Dollarstore, till tidningen.

Det här är en exceptionell stad och det är väldigt roligt att så många är intresserade av att arbeta här hos oss. Jag tror att vi är populära att arbeta hos, vi försöker vara det i alla fall.

Pernilla Söderqvist är den som fick jobbet som butikschef. Nu ska hon och Fredrik Lagerstedt tillsammans gå igenom de nära 1500 ansökningarna för att välja ut de resterande 11 personerna som ska få jobba i Dollarstores nya butik.

LÄS ÄVEN: Dollarstore om e-handeln: ”En minst sagt magisk start”

Vi komprimerar och kollar vilken personal vi vill ha. Vi söker gladskitar, som vi kallar det. Det är viktigt att personalen är glad, det är en väldigt bra merit. Vi går på erfarenhet och att personerna verkar vara väldigt glada i sig, sen tar vi in 30 på intervju, avslutar Fredrik Lagerstedt.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!