E-handeln dominerar – nära 5 miljarder på begagnat

"Viktig del av den svenska ekonomin".

Svensk Handel rapporterar att intresset för second hand fortsatt håller en hög nivå. Den uppskattade omsättningen för mars månad landade på 1,6 miljarder kronor. En minskning jämfört med februari månad.

Även denna månad var e-handeln den dominerande försäljningskanalen för second hand, skriver Svensk Handel i en kommentar till sin Pre Loved-indikator för mars månad.

Annons

Försäljningen under mars innebär att omsättningen för årets första kvartal beräknas till 4,8 miljarder kronor.

När vi nu summerar första kvartalet i år råder det inga tvivel om att den cirkulära handeln är en viktig del av den svenska ekonomin. Och trots att vi i mars såg en något minskad omsättning är vi övertygade om att den totala summan kommer att fortsätta öka över tid, säger Maria Mikkonen, chefsekonom på Svensk Handel.

Likt tidigare rapporter så är det mode som dominerar inom second hand och av 4,8 miljarder så stod modehandeln för 1,2 miljarder av dessa.

Handelsföretagen med inriktning på second hand kommer att växa och bli fler. Det innebär goda möjligheter för fler arbetstillfällen att skapas inom handeln, säger Maria Mikkonen.

Annons